Matagalpa: Les Terres Altes

La ciutat de Matagalpa està envoltada de muntanyes, cafè i historia. El clima fresc és una de les millors característiques per gaudir de la ciutat, especialment si vius com jo en una de les ciutats més caloroses de Nicaragua. Caminar pels seus carrers i adelitar-se de la brisa de les muntanyes és part de la bonica Matagalpa.

La ciutat mateixa no té molts llocs per visitar, però és un passeig encantador on pots rememorar el records de la revolució. Matagalpa encara és coneguda com una de les ciutats més revolucionaries, les parets estan plenes de tags sobre lleis i protestes, i els locals sempre estan llestos per tindre una conversació política amb tu.

Matagalpa també és una de les millors àrees de Nicaragua per escalar, però si no tens molt de temps et diré la millor manera de passar 24h a la ciutat.

Escala una de les colines

Escalar El Calvario és un de les opcions, és un carrer empinat però en només 30minuts tindrà una fantàstica vista de la ciutat (l´entrada són US$5). La nova atracció és fer els 280m de tirolina i volar per sobre la ciutat. La activitat són US$20 per 2 minuts, massa car pel que és.

L´altre colina és La Montaña de la Paz, la caminada són com dues hores, creuant bosc i  estacions de la creu. El passeig recompensa molt més que el descrit abans i les vistes segueixen sent increïbles. Al cim trobaràs una creu enorme, molt cutre, amb una estàtua de la Verga Maria gegant.

Un moment per cafè i xocolata

Matagalpa és coneguda per ser la regió cafetera, pots fer diversos tours a les plantacions de cafè, és molt recomanable reserva un dia per anar a Selva Negra.

Però per 24h a la ciutat ves directament al Museu del Cafè (entrada gratuïta), el museu és petit i té moltíssims cartells per llegir sense cap guia, però és el millor lloc per aprendre tots els fets del boom cafeter i la seva crisis. Una vegada ho sàpigues tot, relaxat i gaudeix d´un bon cafè als múltiples establiments de la ciutat.

Nomes a 10 minuts de la ciutat es troba el Castell de Xocolata, una fàbrica local artesanal (tancat el dilluns). Tan sols 3 treballadors fan tots els processos del xocolata, des de moldre les llavors de cacau fins posar-li les etiquetes als embolcalls.  La olor a xocolata es nota des de la porta, la visita són US$5 i val molt la pena.

Mataglpa---Nicaragua---Travel-Blog-(7)

El preu també inclou un cafè i unes mostres de la xocolata. Oblidar el sabor del xocolata del supermercat, aquest tenen una textura i sabor completament diferents. Simplement additiu!

Cascada Santa Emilia

Vaig quedar molt decebuda amb aquesta cascada, gairebé al costat de la carretera, la cascada de Santa Emilia està envoltada d´un complexa hoteler, rústic, però un hotel. L´entrada són C$100 ($4), pots nedar i mirar la cascada que no és molt impressionant. La millor part és aventurar-se a la cova que hi ha darrere la cascada.

Si tens el temps d´escapar-te de la ciutat i visitar aquest lloc més natural, l’autobús és només C$15 ($0,50) i pots menjar al restaurant amb vistes a la cascada. Òbviament amb preus de turista.

Gaudeix de la ciutat

Caminar pels carrers de Matagalpa, parat a les tendes petites i estigues atent a tots els venedors ambulants. La plaça principal és un lloc perfecte per degustà un gelat i visitar la catedral, l´únic edifici d´estil colonial que ha perdurat.

Matagalpa no és una ciutat que et deixarà bocabadat, però és un bon lloc per fer hikes i visitar la regió cafetera. Gaudeix de la seva temperatura, del seu cafè i d´un ambient nicaragüenc ple d’història.

On allotjar-se: La Buena Honda, aquest hostel està molt a prop del centre i les seves habitacions estan netes. Els dormitoris son US$8 i si vols un extra US$1 per utilitzar la cuina. El que més em va agradar va ser el personal, em van ajudar amb tots els meus dubtes (i eren uns quants!).

Has visitat Matagalpa? Què és el que més et va agradar?

I would love to hear what you think!